vrijdag 31 december 2010

Op de valreep van 2010


OK, block hersteld, was natuurlijk nu maar een kleine moeite en dan hoef ik me in elk geval nooit meer af te vragen, had ik niet...








Ik haal bijna al mijn doelen voor 2010, maar de verfstreep doorquilten is meer werk dan ik dacht. Toch ben ik al blij dat de kop eraf is, dan doe ik gewoon telkens een stukje. De spatten doorquilten gaat nu prima op de nieuwe Bernina, voelt al heel vertrouwd, af en toe aai ik even over de achterkant ;-)


Weet iemand hoe je voorkomt dat het ondergaren naar boven komt (omdat het bovengaren te strak de bocht maakt) als je in een scherpe hoek van richting verandert? Moet je soms even op de plek rust houden en wat extra steekjes doen voordat je van richting verandert? Of gewoon voor lief nemen? Een ander ziet het niet waarschijnlijk.



En ik vraag nog maar weer even advies over het quilten, wat zouden jullie met de witte achtergrond doen? De spatvormen echoën lijkt me wat olievlekkerig worden. Zal ik gewoon rechte, verticale lijnen in wit doen?

Tot slot, nog even een verliefde blik op mijn Madeira garen doos, ik kocht dit jaar elke maand een paar klosjes. Nu kan ik ze goed gebruiken!

7 opmerkingen:

Aart zei

Die garendoos lijkt mij het beste voornemen voor 2011!
Ik denk dat ik de witte ruimtes niet in een echo zou quilten, maar in een raster! Probeer anders even een stukje uit met een andere lap.
Wat een rust hé, dat dat ene driehoekje in je sampler veranderd is.
Tot volgend jaar!!
http://quiltaart.blogspot.com

Anoniem zei

Misschien is meanderen te gewoon? Ik vind wel dat de andere delen dan mooi naar voren komen.
Goede jaarwisseling.
Groet, Ineke

Aart zei

Vergeet ik nog het belangrijkste! Voor jouw probleem met de onderdraad die naar boven komt in de bochten, zet de draadspanningsknop eens op 0, normaal is 5, bij de rode streep.
http://quiltaart.blogspot.com

Margeeth zei

Het helpt ook als je niet te snel naait in de bochten.

Suus zei

Ik zou het witte gedeelte wel gaan quilten. Ik maak eerst meestal een proeflapje en in jouw geval met wat vlekken en dan gaan opvullen, misschien eerst met rechte banen uit de losse hand. Of je tekent het eerst met een blauwe waterstift, een stift die je met koud water weer weg poetst.

christina zei

Hoeveel mensen, zoveel smaken. Ik zou het witte zeker niet intensief quilten. Misschien een schaduslijntje aan 1 kant van iedere spet? de quilt heeft het zeker niet nodig voor het quiltwerk, want qua oppervlakte heb je zeker meer dan genoeg gequilt.

Voor de naaivragen moet je ina klugt even vragen. die is deskundige op de bernina.

ina zei

hoi Nienke,
Ik zou de witte vlakken zeker niet "te" intensief quilten. Ik houd wel van de tegenstelling tussen plat en bol. Je kunt, wanneer de onderdraad bij het quilten naar boven komt, de bovenspanning ietsje losser zetten ( ik zou hem niet gelijk naar 0 zetten zoals Aart zegt want dan heb je dus helemaal geen spannning meer ) en even proberen op een oefenlap. Wat essentieel is voor het verkrijgen van het beste quiltresultaat is dat je boven- en onder hetzelfde garen gebruikt en dan het liefst ook nog van dezelfde klos. En wat zeker kan helpen is je snelheid in de bochten iets te verminderen.
En.... heb je wel je persvoetdruk ook lager gezet?? Ook even proberen op een oefenlapje. Waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat dat oefenlapje dan wel van dezelfde kwaliteit moet zijn dan je echte quilt.
Succes met je "doelen".